တိုင္ဝမ္ ကၽြန္းေဆးရံု တစ္ရံုက အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု၊ ကင္ဆာ သုေတသနအသင္းရဲ႕ ယခုႏွစ္စာတမ္းဖတ္ပြဲမွာ တင္ျပ ထားပါတယ္။ တိုင္ဝမ္းေဆးတကၠ သိုလ္က ေဒါက္တာလင္က “ အဆုတ္ကင္ဆာဆိုတာ တရုတ္okw(တိုင္ေပ) မွာ ေသႏႈန္းမ်ားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ပါတယ္၊လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက စိတ္ဝင္စားဖို႔ ေကာင္းတယ္၊သူမွာေပၚ လီဖီနာလို႔ေခၚ တဲ့ အင္တီေအာက္စီဒင့္ပါတယ္၊ သူက အလံုး၊ အႀကိတ္ျဖစ္တာကို တားတယ္ ” လုိ႔ ဆိုပါတယ္။ေဒါက္တာလင္နဲ႔ သူ႔အေဖာ္တစ္စုက အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ၿပီး လူနာ ၁၇၀ နဲ႔ ပကတိ က်န္းမာသူ ၃၄၀ ကို ေမးခြန္းေတြေမးၿပီး သုေတသနျပဳပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ေနထိုင္ရာေဒသ၊ စီးကရက္ေသာက္သံုးမႈ၊ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးမႈ၊ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ (အသီးအ ႏွံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္)၊ ခ်က္ျပဳတ္ပံု၊ မိသားစုမွာကင္ဆာမ်ိဳးရိုး ရွိမရွိ တို႔နဲ႔ဆက္စပ္ၿပီး စူးစမ္းပါတယ္။
သုေတသနျပဳခံရသူ အုပ္စုထဲပါ၊ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေရာ၊ မေသာက္သူေရာ တစ္ေန႔ လက္ဖက္ ရည္ၾကမ္းတစ္ခြက္ကေလးေတာင္ မေသာက္ဘူးဆိုရင္ ကင္ဆာျဖစ္ဖို႔ (ရဖို႔) ၅.၁၆ဆျဖစ္ႏိုင္ေျခရွိေၾကာင္း။
ေဆးလိပ္လည္းေသာက္မယ္၊ ပံုမွန္လည္း လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ေလ့ မရွိဘူးဆိုရင္ေတာ့ ၁၂.၇၁ ဆ ေတာင္ျဖစ္ႏိုင္ေျခရွိေၾကာင္း ေတြ႕ထားပါတယ္။ကင္ဆာအားေပးဗီဇ (ဂ်င္း) လဲမပါ၊လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းလဲ ပံုမွန္ေသာက္မယ္ ဆိုရင္ ကင္ဆာကင္းေဝးဖို႔၆၆ရာခိုင္ႏႈန္းေတာင္ရွိတယ္၊ ဒါေပမဲ့ ေဆးလိပ္ေသာက္ၿပီး ကင္ဆာ အားေပးဗီဇ(ဂ်င္း) လဲပါမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခက အလြန္႔အလြန္မ်ားတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေျပာႏိုင္တာက ေဆးလိပ္ေသာက္လို႔ရတဲ့ အဆုတ္ကင္ဆာ ကို လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက တစ္မ်ိဳး တစ္ဖံုေျပာင္းႏိုင္ ( ေလ်ာ့ႏိုင္) တယ္၊ အဆုတ္ကင္ဆာက ဗီဇေပၚမွာပဲမူတည္တယ္ ” လုိ႔ေဒါက္တာ လင္က ဆိုပါတယ္။
Thankfulness to my father who stated to me regarding this webpage, this
ReplyDeletewebsite is in fact amazing.
my site: ford ranger forum